Komt u genieten ?

Wilt u een dag volledig ontspannen? Reserveer nu

Spa 1001 Stappenplan

Het stappenplan is een aanbeveling om tijdens- en na uw spabezoek het juiste effect te verkrijgen. Het exact volgen van dit plan is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Mocht u van de (afkoelings)methode afwijken, is het mogelijk dat warmtestuwing in uw lichaam kan ontstaan waardoor u onwel kan worden.

Het gebruik van badslippers is verplicht. Ook is aangeraden om voor uw spabezoek gebruik te maken van het toilet.

Stap 1 – Douchen
Hygiëne is zeer belangrijk, vooral bij hogere temperaturen. Voordat u de sauna of het stoombad betreedt, begint u eerst met een warme douche.

Stap 2 – Afdrogen
Dit moet worden gedaan om in de sauna de hete lucht op de huid te kunnen toelaten. Gaat u de cabine nat in, dan wordt het zweten tegengegaan. Ook is het niet fijn voor u en uw gezelschap als de banken nat worden.

Stap 3 – Sauna of Stoomcabine (6 – 15 minuten)
De badslippers blijven buiten de cabines.

Sauna
Vanwege de warmte van de banken (en hygiëne) dient u op uw handdoek plaats te nemen in de sauna. Zittend of liggend, maar wel met de voeten op dezelfde hoogte als de billen waardoor uw lichaam gelijkmatiger opwarmt. Hoe hoger u plaatsneemt, des te warmer het wordt.

De minimale saunaduur is 8 minuten
om de poriën te openen en de zweetklieren te activeren. Onder 6 minuten is er een kleine kans op warmtestuwing omdat het lichaam de opgenomen warmte nog niet kan afvoeren.

De maximale aanbevolen tijd is 15 minuten.
De laatste 2 minuten kunt u het best een zittende houding aannemen zodat u niet duizelig de sauna verlaat.

Stoomcabine
Aangeraden is om minimaal 10 en maximaal 20 minuten in de stoomcabine te verblijven om het juiste effect te bereiken.
Het effect van de stoomcabine kunt u vergelijken met die van de sauna. De temperatuur in een stoomcabine is echter lager door de hogere luchtvochtigheid in de cabine.

Stap 5 – Koud afspoelen
Let goed op uw ademhaling en geef uw longen voldoende zuurstof.
Na het stomen, kunt u het beste een koude douche nemen: beginnend bij uw linkervoet en werk dan langzaam omhoog. Het is erg belangrijk dat er goed wordt afgekoeld!

Stap 6 – Rust & Hydratatie
Voordat u de procedure herhaalt, moet er voldoende gerust worden.

Neem bijvoorbeeld plaats in de badjas op de loungebank om op temperatuur te komen. U kunt gaan ontspannen in het bubbelbad en heel belangrijk: zorg ervoor dat u voldoende vocht binnenkrijgt door iets te drinken.