Finse sauna

De temperatuur in de Finse sauna ligt tussen de 80-120°C.
Dit zijn hoge temperaturen waardoor u snel gaat zweten en zal de frequentie van de stralingswarmte in staat zijn om door de huid heen het onderliggende spierweefsel te bereiken.
De huidporiën zullen open gaan en de zweetklieren kunnen hun werk doen. Doordat de lichaamstemperatuur verhoogt en het lichaam vocht verliest, zal de bloeddruk afnemen. Het is dan ook belangrijk om voldoende water te drinken.

Aangeraden minuten in de sauna
Door de hoge temperaturen in de sauna zal ons lichaam langzaam in temperatuur gaan stijgen.
Blijf nooit langer zitten of liggen dan dat uw lichaam verantwoord aan kan. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van de hoeveelheid transpiratie, het lichaamsgewicht, sauna- en sport-ervaring, en uw hormonen. Wij adviseren minimaal 8 minuten voor een effectieve opwarming tot maximum van 15 minuten. Ook zullen er saunaliefhebbers zijn die het verantwoord 20 minuten kunnen volhouden.

Gemiddeld ligt de tijd op 12 minuten. Na uw saunagebruik is het sterk aangeraden een koude douche te nemen en de ademhaling te controleren. Vervolgens kunt u de sauna afwisselen met de stoomcabine, het warme voetenbad en de bubbelbad .

Lees verder over de verscheidene gezondheidsvoordelen die onze andere faciliteiten met zich meebrengen.
Voor uw bezoek adviseren wij u ons Spa 1001 Stappenplan te lezen.

Zwanger en naar de sauna? Lees hier meer! 

Reserveer Nu